«بزم و رزم» در سینما مهر کوهسنگی مشهد؛ روایت سینماگران خراسانی از ۱۲ روز مقاومت ایران مقابل رژیم صهیونیستی «جعبه‌ابزار اخلاق» به بازار آمد | ادوات لازم برای تفکر نقادانه دربارهٔ اخلاقیات ۱۲۵ اثر از زنان هنرمند نوگرای ایران به روی دیوار رفت کتاب تازهٔ امیرحسین مدرس به بازار آمد | در ادامهٔ «باز این چه شورش است ...» خانه سابق احمد شاملو مجموعه فرهنگی شد + عکس رژه ستارگان در جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۵ رونمایی از فیلم «میان رویاها و امید» در بخش پلتفرم جشنواره تورنتو علت اکران نشدن فیلم «اشک هور» در سینما‌ها چه بود؟ «امین حیایی» زن‌پوش شد! + عکس روایتی از حواشی نقل و انتقالات استقلال در برنامه زنده «کادر فنی» خالق «برکینگ بد» سریال جدید می‌سازد آغاز تولید سریال پرطرفدار «ما همه مرده‌ایم» با بازیگران بازی مرکب استوری تلخ «محسن چاوشی» درخصوص گرسنگی مردم غزه + عکس بازار سیاه فروش بلیت «پیر پسر» در دیوار! فرشته حسینی با «میان رویا و امید» در جشنواره تورنتو نگاهی به سریال «از یاد رفته» برزو نیک‌نژاد قسمت آخر سریال «تاسیان» چه زمانی پخش می‌شود؟ سریال کره‌ای «وکیل شگفت‌انگیز» روی آنتن سیما + زمان و شبکه پخش بخش‌هایی از اولین فیلم ناتمام ناصر تقوایی + فیلم
سرخط خبرها

کتاب تازهٔ امیرحسین مدرس به بازار آمد | در ادامهٔ «باز این چه شورش است ...»

  • کد خبر: ۳۴۷۱۰۷
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۵
کتاب تازهٔ امیرحسین مدرس به بازار آمد | در ادامهٔ «باز این چه شورش است ...»
کتاب تازهٔ مجری و نویسندهٔ مشهور گزیده‌ای است تازه از شعرهایی که به تقلید از ترکیب‌بند محبوب «باز این چه شورش است ...» پدید آمده‌اند.
پژمان مضطر
نویسنده پژمان مضطر

به گزارش شهرآرانیوز، محتشم کاشانی (۹۰۵-۹۹۶ هجری‌قمری) شاعری بود همچون عموم همتایان خویش که به مدح اصحاب قدرت می‌پرداختند و از این راه گذران زندگی می‌کردند. بااین‌همه، یک بار از شاه طهماسب صفوی شنید که «من راضی نیستم که شعرا زبان به مدح و ثنای من آلایند. قصاید در شأن حضرت شاه ولایت و ائمهٔ معصومین -علیهم‌السلام- بگویند؛ صله اول از ارواح مقدسهٔ حضرات، و بعد از آن از ما توقع نمایند.» شاعر که متأثر شده بود این سخن را مدنظر قرار داد و پس از آن اشعاری در مدح اولیای دین سرود که «باز این چه شورش است ...» بهترین و معروف‌ترینِ آن‌هاست.

این ترکیب‌بند چنان مقبولیتی یافت که بسیاری از شاعران به استقبال آن رفتند و کوشیدند چنان بسرایند. از این آثار نیز برخی -اگرچه نه به اندازهٔ اثر اصلی- رواج و روایی یافته‌اند، اما برخی دیگر کمابیش ناشناخته‌اند. کتاب تازهٔ مجری و بازیگر و خوانندهٔ بنام گزیده‌ای از این دست آثار است. امیرحسین مدرس -که خود شاعر و نویسنده و مصحح نیز هست و برخی از این قسم آفریده‌هایش را در قالب کتاب‌هایی نظیر بانوی اعتدال بهاران و جام باقی نشر داده است- در موکب ترکیب گزیده‌ای به دست داده است از ترکیب‌بندهای عاشورایی مهجور. در پشت جلد این کتاب چنین آمده است:

در مجموعه‌ها و کتاب‌هایی که تاکنون گزیدهٔ ترکیب‌بندهای استقبال‌شده از محتشم در آن‌ها فراهم آمده و منتشر شده، غالباً، نام و اثر شاعران مشهوری همچون وصال شیرازی، وقار شیرازی، وحشی بافقی، فیاض لاهیجی، حزین لاهیجی، سروش اصفهانی، نیر تبریزی، صغیر اصفهانی، صباحی بیدگلی و مانند این‌ها را دیده و خوانده‌ایم، درحالی‌که ستارگان دیگری نیز در دوردست، این منظومهٔ درخشان سوسو می‌زنند که جز با اسطرلاب تحقیق دیده نمی‌شوند. آنچه در این کتاب پیش روی شماست همین است، نام و اثر شاعرانی که شاید -و البته، به احتمال فراوان، قطعاً- تاکنون ندیده و نشنیده و نخوانده باشید، شاعرانی با بیان و اندیشه‌هایی گوناگون و رنگارنگ که اگرچه -شاید- پایه و قوت کلام محتشم یا دیگرنامداران این عرصه را ندارند، اما حال و حلاوتی دارند. پژوهشگر اثر، با این رویکرد و برای انتخاب، ناگزیر از جست‌وجو و مطالعهٔ نسخه‌های دست‌نویس یا چاپ‌سنگی دیوان‌ها و تذکره‌ها شده و البته آثار تصحیح‌شده را نیز واننهاده و از بین آن‌ها آنچه را در این کتاب فراهم آمده برگزیده است.

  • موکب ترکیب: گزیده‌ای از ترکیب‌بندهای عاشورایی مهجور بر اساس منابع خطی، چاپ‌سنگی، تصحیح‌شده
  • به کوشش و پژوهش امیرحسین مدرس
  • نشر ستاک
  • ۲۴۴ صفحه
  • ۳۵۰۰۰۰ تومان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->